Pages

torsdag den 22. juli 2010

Resume af mit oplæg


Der er blevet spurgt lidt til, hvilke pointer jeg hev frem i min præsentation. Her kommer et lille resume… :)


Danmark ligger i Norden og har et areal på 43.098 km2. I det land bor ca. 5,5 mio. af dem, som kaldes danskere – men hva’ dælen er en dansker? Det er et stort emne at give sig i kast med, men i virkeligheden kan mange af de danske værdier måske samles i nogle få statements.
     Danskerne er mennesker med tradition og historie side om side med modernitet og fornyelse. Dette ses bl.a. på Danmarks tidligere position som stormagt og nu medlemskab af EU, og på Danmarks meget gamle kongehus side om side med et velfungerende parlamentarisk demokrati. Danskerne er også meget lige mennesker. Dette skyldes i stor grad den indkomstskat, som alle danskere må betale, og som alle på sin vis får glæde af. En tredje værdi er danskernes kreative og samtidig kritiske sans. Gennem folkeskolen trænes alle danske børn i analyser, diskussioner og problemløsning frem for i færdighedsegenskaber. Derudover er danskerne legende mennesker. Dette kommer særligt til udtryk gennem børnenes frihed til at hoppe rundt i vandpytter eller lege med Barbie-dukker. Langt fra alle kulturer har sådanne normer for børns opdragelse. Sidst men ikke mindst er danskerne lykkelige – det siger vi i hvert fald selv!
    Med disse værdier i baghovedet kan man rejse ud i verden og forhåbentligt få nye inputs samt blive mere bevidst om, hvad man selv står for.

Derudover sagde jeg lidt om arbejdspladser i mit lokalsamfund og kom derigennem også ind på danskernes rettigheder overfor arbejdsgiveren. Hvis nogle er interesserede i min Power Point så skriv endelig en mail til juliabratland@gmail.com, så sender jeg det gerne :)

Julia :)